Клуб љубитеља књиге

     

На Вашу иницијативу, а у складу са програмским садржајима у овој години, започели смо са реализацијом Клуба љубитеља књиге. Задња сриједа у мјесецу биће резервисана за теме које ви наметне. Почетак овог вида сарадње са грађанима Приједора започелимо смо филмском пројекцијом, а наставићемо и са дебатама, трибинама, предавањима, изложбама, музичким вечерима и ... 


  

Премијера дјечијег филма "Крадљивац Хоценплоц" (СЕПТЕМБАР 2011)

   У септембру смо имали промоцију њемачке породичене комедије „ Крадљивац Хоценплоц“ која је синхронизована на српски језик. „Крадљивац Хоценплоц" настао је од двије легендарне дјечије књиге из трилогије "Otfried Preussler", која је преведена на 34 језика и продата у више од 6,5 милиона примјерака широм свијета. Гости, ученици ОШ „Петар Кочић“, су након промоције филма добили кецеље са сликом Хоценплоца и качкете.  


  

Премијера документарног филма "ГОСПОДАР СВИЈЕТА НИКОЛА ТЕСЛА" (ЈУЛ 2011.)

Посљедња сриједа у јулу била је резервисана за руски документарни филм о највећем уму, не само српског народа, Николи Тесли. Да подсјетимо да је 10. јула 1856. у Смиљанима у Лици рођен научник Никола Тесла. Приказивањем филма и пригодном изложбом НБ се прикључила обиљежавању Теслиног рођендана. 


  

ЧИЈА ЈЕ ОЈКАЧА? На тему je говориo Ненад Грујичић (ЈУН 2011.)

У Градској читаоници, 29. јуна о тој теми говорио је Ненад Грујичић, директор „Бранковог кола“ из Новог Сада, иначе врстан познавалац наше ојкаче.


  

КОНЦЕРТ ДАРИА ЗОМБРЕ (АПРИЛ 2011.)

Посљедња сриједа у априлу у Клубу је била резервисана за умјетнички концерт младог и перспективног Дариа Зомбре, студента четврте године „Слобомир П“ универзитета у Бијељини, смјер клавир у класи проф. Александре Радосављевић. Зомбра упоредо завршава композоцију у класи проф. Светислава Д. Божића. Гости вечери су биле ученице Средње музичке школе „Саво Балабан“, Анета Макањић и Ања Вујаковић.Поред композиција еминентних композитора имали смо прилику чути и Зомбрине композиције. Вече у Клубу за сваку похвалу.


  

Премијера филма "ПРОПАСТ ИМПЕРИЈЕ-ВИЗАНТИЈСКА ЛЕКЦИЈА" ( МАРТ 2011.)

  Један од значајних догађаја за руску културну и медијску сцену је појављивање 2008. године документарног филма „Пропаст империје – византијска лекција“, аутора архимандрита Тихона из сретењског манастира у Москви.Филм је синхронизован на српски језик у постпродукцији Краљевског реда витезова и под покровитељством Њеног краљевског величанства кнегиње Линде Карађорђевић, а уз благослов Руске православне цркве. И за љубитеље дружења, а и доброг штива, одабир овог филма је по њиховим изјавама пун погодак.


  

Премијера документарног филма "СРБИ - НАРОД КОЈИ НЕСТАЈЕ" (ФЕБРУАР 2011.)

  Приказивањем документарног филма “Срби-народ који нестаје” 24. фебруара 2011. у Градској читаоници НБ “Ћирило и Методије” Приједор, започео је са радом Клуб љубитеља књиге. На Вашу иницијативу, а у складу са програмским садржајима у овој години, започели смо са реализацијом Клуба љубитеља књиге. Задња сриједа у мјесецу биће резервисана за теме које Ви предложите. Почетак овог вида сарадње са грађанима Приједора започели смо филмском пројекцијом, а наставићемо и са дебатама, трибинама, предавањима, изложбама, музичким вечерима и ...